Mijn Verhaal

De intense reis die wij zelf hebben gelopen op weg naar de juiste begeleiding en de rode draad in het geheel.

Hallo! Ik ben Melanie

Kinderen zijn al vanaf dat ik klein was mijn passie geweest. In al mijn werkzaamheden had ik raakvlakken met kinderen. In de kinderopvang, in mijn bedrijf en in mijn werkzaamheden voor gemeente en bedrijven.

Mijn uitdaging ligt bij het kind dat nèt even iets anders in de maatschappij staat, dat iets anders nodig heeft om tot zijn recht te komen. Het kind wat anders leert, het kind dat gevoeliger is en het kind dat een ander soort begeleiding behoeft. Het waren de kinderen waar mijn collega’s de grootste moeite mee hadden, waar ik de grootste klik mee had. Ik had niet veel woorden nodig om deze kinderen te begrijpen.

Nadat ik zelf ouder was geworden van een kind dat gevoeliger en anders was dan andere kinderen, vielen bij mij de puzzelstukjes. Door zijn begaafdheid was het al snel duidelijk dat het huidige systeem waarin hij moest functioneren. Niet geschikt was voor de behoeftes die hij nodig had op dat moment.

Deze reis is intens geweest. Vaak heb ik tegen een muur aan staan praten die ons  schaamteloos naar het kastje heeft gestuurd. Het is mijn missie geworden om jou, en alle andere ouders van deze kinderen een stem te geven. Tijdens deze reis ben ik mij ervan bewust geworden dat onze kinderen een eerlijke kans op een volledige ontplooiing en een juiste plek in de maatschappij, enkel kunnen krijgen door kundige inspanning van de omgeving en vooral jij als ouder.
Mijn zoon gaf zelf een mooie beschrijving van zijn schoolloopbaan. Hij noemde het de schoolachtbaan en het is nogal een rollercoaster geweest. Waarin we verschillende keren uit de bocht zijn gevlogen en door op tijd bij te sturen nog een beetje op koers zijn gebleven. We zijn niet helemaal zonder blauwe plekken uit deze achtbaan gekomen. Voor nu hebben wij onze weg gevonden en zijn we op koers.

Voor jou wens ik hetzelfde en zonder grote rollercoaster. Ik help je graag om je verhaal duidelijk te krijgen. Je talenten te ontdekken en je ouderkracht te vinden op de weg die je op dit moment loopt.

 

Aanpak & Oplossingen

Wij zullen eerst in gesprek gaan om je verhaal duidelijk te krijgen. Samen bepalen wij waar je behoeftes liggen. Vaak is er een rode draad in een verhaal en tegelijkertijd zijn onze kinderen zo uniek. Dat iedere hulpvraag zijn eigen oplossingen kent. 

Daarna zal ik je een voorstel doen wat mij de meest geschikte aanpak lijkt. Dan is de beslissing aan jou of je doorgaat of niet. De reis, die wij dan samen aan gaan, brengt soms grote uitdagingen. Het doel van de reis is juist dat jij de kracht terug vindt. De kracht die je als ouder nodig hebt, om je kind op de juiste manier verder te brengenDaarbij geef ik je de ondersteuning waardoor jij tot de juiste inzichten komt, die je vervolgens kan gebruiken om verder te komen. En op de juiste koers te blijven.

Ik help je ouderkracht te ontdekken, zodat jij deze kan gebruiken in de begeleiding van je kind en tijdens alle gesprekken die je nog zal gaan voeren. 

 

Ervaring

  • kinderopvang 
  • ervaringsdeskundige passend onderwijs
  • professional ouder-coaching
  • jeugdhulp en beleid t.a.v. jeugdzaken

Opleiding

  • Sociaal Pedagogisch Werk
  • Holistisch Kinder Therapeut
  • PsychoSociale Basiskennis
  • Mindset en talenten trainer

Individuele sessie

Sta jij als ouder vaak onder druk en voel je je daarom onbegrepen? Ik weet als geen ander hoe dit voelt en begrijp wat je doormaakt. Wil jij weten wat ik voor je kan doen?

Kennismaken?

Wil jij  eerst kennismaken? Dan drink ik graag een virtueel kopje koffie op mijn kosten.

 

Online Trainingen

Speciaal voor jou als ouder heb ik vanuit mijn ervaring trainingen ontwikkelt. Deze zijn laag drempelig en gericht om je als ouder extra handvatten te geven. Verlaag je stress en ontdek je ouderkracht.

"Uit ervaring weet ik hoe eenzaam het kan zijn als je kind niet in de standaard hulpverlening past. Jij wilt het beste voor je kind, maar weet dat de aanpak die geboden wordt niet helpend zal zijn. Dit vergt voor jou veel kracht, kracht die je soms even niet meer hebt. Ik ben daar geweest waar jij bent geweest en begrijpt daarom de onmacht die jij kan voelen."

Melanie van Son

"Voor ons was het een intense reis die ik graag met iemand had gelopen die voelde wat wij voelde. En zonder oordeel met ons op zoek was gegaan naar de juiste handvatten"

Melanie van Son

Contact 

Stel een vraag of maak een afspraak

Lees hier de privacyverklaring

Capelle aan den IJssel

info@mellebie.nl