Mijn Verhaal

De reis die wij zelf hebben gelopen

Hallo! Ik ben Melanie

Kinderen zijn al vanaf dat ik klein was mijn passie geweest. In al mijn werkzaamheden had ik raakvlakken met kinderen. In de kinderopvang, in mijn bedrijf en in mijn werkzaamheden voor gemeente en bedrijven.

Mijn uitdaging ligt bij het kind dat nèt even iets anders in de maatschappij staat, dat iets anders nodig heeft om tot zijn recht te komen. Het kind wat anders leert, het kind dat gevoeliger is en het kind dat een ander soort begeleiding behoeft. Het waren de kinderen waar mijn collega’s de grootste moeite mee hadden, waar ik de grootste klik mee had. Ik had niet veel woorden nodig om deze kinderen te begrijpen.

Nadat ik zelf ouder was geworden van een kind dat gevoeliger en anders was dan andere kinderen, vielen bij mij de puzzelstukjes. Het besef dat er maar weinig ruimte is in de regelgeving als je even iets afwijkt van het gemiddelde. 

Onze reis is intens geweest. Wij hebben vaak tegen een muur aan staan praten die ons weer schaamteloos naar het kastje heeft gestuurd. Het is mijn missie geworden om jou, en alle andere ouders van deze kinderen een stem te geven. Tijdens deze reis ben ik mij ervan bewust geworden dat deze kinderen een eerlijke kans op een volledige ontplooiing en een juiste plek in de maatschappij, enkel kunnen krijgen door kundige inspanning van hun ouders.

Ik je graag om je verhaal duidelijk te krijgen. Je talenten te ontdekken en je ouderkracht te vinden op de weg die je op dit moment loopt. Voor het welzijn van jou kind.

 

Aanpak & Oplossingen

Wij zullen eerst in gesprek gaan om je verhaal duidelijk te krijgen. Samen bepalen wij dan waar jouw behoeftes liggen. Daarna zal ik je een voorstel doen wat mij de meest geschikte aanpak lijkt. Dan is de beslissing aan jou of je doorgaat of niet. De reis, die wij dan samen aan gaan, brengt soms grote uitdagingen.  Het doel van de reis is juist dat jij die kracht terug vindt. De kracht die je als ouder nodig hebt, om je kind op de juiste manier verder te brengenDaarbij geef ik je de ondersteuning die je nodig hebt om verder te komen.

Ik kan je helpen je ouderkracht te ontdekken, zodat jij deze kan gebruiken in de begeleiding van je kind en tijdens alle gesprekken die je nog zal gaan voeren. 

 

Ervaring

  • kinderopvang 
  • ervaringsdeskundige passend onderwijs
  • professional ouder-coaching
  • jeugdhulp en beleid t.a.v. jeugdzaken

Opleiding

  • Sociaal Pedagogisch Werk
  • Holistisch Kinder Therapeut
  • PsychoSociale Basiskennis
  • Mindset en talenten trainer

Individuele sessie

Sta jij als ouder vaak onder druk en voel je je daarom onbegrepen? Ik weet als geen ander hoe dit voelt en begrijp wat je doormaakt. Wil jij weten wat ik voor je kan doen?

Kennismaken?

Wil jij  eerst kennismaken? Dan drink ik graag een virtueel kopje koffie op mijn kosten.

 

Online Trainingen

Speciaal voor jou als ouder heb ik vanuit mijn ervaring trainingen ontwikkelt. Deze zijn laag drempelig en gericht om je als ouder extra handvatten te geven. Verlaag je stress en ontdek je ouderkracht.

"Uit ervaring weet ik hoe eenzaam het kan zijn als je kind niet in de standaard hulpverlening past. Jij wilt het beste voor je kind, maar weet dat de aanpak die geboden wordt niet helpend zal zijn. Dit vergt voor jou veel kracht, kracht die je soms even niet meer hebt. Mellebie is daar geweest waar jij bent geweest en begrijpt daarom de onmacht die jij kan voelen."

Melanie van Son

"Voor ons was het een intense reis die ik graag met iemand had gelopen die voelde wat wij voelde. En zonder oordeel met ons op zoek was gegaan naar de juiste handvatten"

Melanie van Son

Contact 

Stel een vraag of maak een afspraak

Lees hier de privacyverklaring

Capelle aan den IJssel

info@mellebie.nl