Opvang aan huis

Gastouder aan huis

Er is ook een mogelijkheid om de kinderen in hun eigen omgeving op te laten vangen. Dit houdt in dat de gastouder bij u thuis de opvang van uw kinderen uitvoert. Aan opvang aan huis zijn strengere regels gebonden dan aan reguliere gastouderopvang (bij de gastouder zelf in huis). Omdat er wettelijk meerdere kantelpunten bestaan waar gastouder opvang aan huis over kan gaan in dienstverlening aan huis. Bij dienstverlening aan huis is er namelijk sprake van officieel dienstverband. En dat maakt het geheel een stuk meer gecompliceerd en minder interessant, voor de gastouder en de ouders zelf. Dus is het belangrijk om te weten wat die kantelpunten nou precies zijn. Om een beeld te krijgen hebben we er een aantal punten voor u onder elkaar gezet:

  • de gastouder mag maximaal 3 dagen (24 uur) per week opvang leveren op het adres van de ouders
  • de gastouder mag geen andere diensten leveren dan opvang (denk aan boodschappen doen, strijken, schoonmaken enz.)
  • de gastouderopvang locatie word als een opvang locatie beschouwd en zal daarom voor de aanvang van opvang ge├»nspecteerd worden door een inspecteur van de GGD
Als u meer zou willen weten over opvang aan huis dan kunt u contact met ons opnemen op 010-8221424 of door middel van het contact formulier.